Oskars uldne ønskeliste

5 tips til dig, der er gravid (eller mor)

(For tips får du ikke nok af i forvejen)… Faktisk får I lige et bonustip før vi starter: Tag alle tips og gode råd med et gran salt. Hvad der var den hellige gral for nogen, virker ikke nødvendigvis for dig – og omvendt. Men derfor er lister stadig hyggelige og så kan I jo bare tage det med, der lyder fornuftigt.

  1. Lad være med at købe for meget før babyen kommer! Jeg lavede denne liste da jeg var gravid og den her opdaterede version for små tre måneder siden. Det er så individuelt hvad man har brug for, og man ved det ikke, før man står med babyen derhjemme.
  2. Køb brugt. Ikke alt selvfølgelig, men der er så mange penge at spare på rigtig lækkert baby- og børnetøj, når man køber brugt – en hel del af tøjet (specielt de mindste størrelser), er nærmest ikke engang brugt, fordi babyer vokser så skide hurtigt. Jeg har haft bedst held på Reshopper og Tradono.
  3. Stol på dig selv. Du kender din baby og din situation bedst. Altid! Jeg har allerede snakket med alt for mange virkelig gode mødre, der er helt undgår at gøre eller sige forskellige ting offentligt, fordi de er bange for hvad det såkaldte ‘morpoliti’ siger. Og det er så ærgerligt! Bare hvil i det og stol på, at hvis det føles fint, så er det nok også fint. Der er ikke kun én rigtig måde at være mor på.
  4. Lær at bruge en fastvikle. Det kan måske virke uoverskueligt, når man for første gang står med en sur baby og seks meter stof, men øvelse gør mester og så bliver det endda endnu lettere, når bebsen kan holde sit eget hovede. Oskar falder altid helt til ro i sin vikle og det giver så meget frihed, at man kan bruge begge arme og gå på trapper og andre smarte ting. Og så synes jeg personligt, at viklen er både pænere og mere behagelig i længden end en sele, men det er selvfølgelig en smagssag.
  5. Nemme løsninger er gode løsninger. Så længe det føles rigtigt, selvfølgelig. Jeg ammer stadig Oskar i søvn hver aften. Nogle dage kommer han aldrig ud af sit nattøj – andre dage ender han med at sove i sit.. æh.. dagstøj? Vådservietter er nemmere end skumklude. Og jeg kunne blive ved.

Har I noget, der skal tilføjes til listen? Det er så hyggeligt og sjovt at høre fra jer – folk er forældre på så mange forskellige måder, og det er ret fascinerende at følge med i andres selvfølgeligheder. Nogle ting er man bare helt enige om, mens man på andre punkter står med en følelse af, at man ikke kunne komme længere væk fra hinanden.

2 kommentarer

  • Malene

    Åh, du har ret! Jeg har en søn på 1 måned. Han vokser ud af tøj, som han kun har haft på én gang! Heldigvis, er min søster gravid, så hun kan arve. Jeg har lært, at hvide bodyer er no go. Det er ærgeligt, når de bliver gule af – undskyld – lort første gang, man bruger dem.Derudover, købte jeg før fødslen en dyr og fancy amme-BH, som jeg aldrig har brugt. Almindelige toppe, er mere behagelige og meget nemmere lige at hive op, når man skal amme.
    Og ja, nattøj er ikke noget, vi kender til her i huset.
    Min mand giver to flasker modermælkserstatning hver nat, da jeg har en slags søvnlidelse, hvor jeg har svært ved at falde i søvn igen, hvis jeg vågner. Faktisk, tager jeg medicin for at falde i søvn, når jeg går i seng. Jeg har oplevet, at folk blander sig, når de hører, at han får flaske om natten eller ser flaskerne på køkkenbordet. Det er svært ikke at få dårlig samvittighed, når folk kommer med negative kommentarer, så jeg er glad for at læse punkt 3. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Nana Bech

      Først og fremmest tillykke! Årh, en måned <3.
      Haha, det er så træls – Oskar var str 56 ved fødslen, så allerede der, var der ubrugt tøj. Og det fortsætter altså bare de første måneder, synes jeg. Er ved at have fundet ud af det nu. Mht amme-bh'er kan H&M bare virkelig noget! Jeg bruger næsten udelukkende deres nat-amme-bh'er – de er SÅ nemme og rare (og billige).
      Puh, det lyder virkelig hårdt – men det er lige netop der, at flasker er pissesmarte! Jeg har ammet om natten hele tiden, men i den periode, hvor Oskar fik supplerende flaske i løbet af dagen, der nød jeg da, at min kæreste (og forældre for den sags skyld), lige kunne passe ham i nogle timer, da han ikke var så afhængig af mig. Jeg har heldigvis lært om mig selv, at jeg er ret kold i røven med flaske – det er jo sådan noget, man først ved, når man står i situationen. Måske det også hjælper, at jeg ikke har fået nogle trælse kommentarer overhovedet. Og altså, folk skal virkelig blande sig udenom sådan noget – situationerne kan variere SÅ meget, og altså så længe babyen er glad og mæt, så er alt godt, tænker jeg <3

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Oskars uldne ønskeliste